Vespestadhaugen 5, 5443 Bømlo

Vespestadhaugen 5

Bømlo
Prisantydning

1 990 000,-

 • BRA161㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1979
 • Omkostninger63 570,-
 • Totalpris2 053 570,-

Flott landling enebolig nær sentrum i Langevåg - Lavenergihus / passivt hus

Visning

onsdag 24 august

17:45-18:45

Påmelding
Beskrivelse

Asfaltert innkjørsel, parkering og snuplass.

Trapp opp til inngang med inngangsdør i teak til vindfang med gulvbelegg, tapetserte vegger og liten garderobe.

Glassdør fra vindfang til gang med med gulvbelegg, tapetserte vegger og trapp ned til underetasjen.

Bad med belegg på gulv, varmekabler, romslig dusj, wc, baderomsinnredning med tre underskap, speil med integrert lys og høyt ekstra skap samt baderomsplater på vegger.

Nyoppusset soverom med laminatgulv, panelplater på vegger, rullegardin i vindu og skyvedørsgarderobe.

Hovedsoverom2 med fire innebygde skap, laminatgulv, tapetserte vegger og utgang til balkong.

Kjøkken med gulvbelegg, skyvedør mot stua, kjøkkeninnredning med fronter fra 2015 av typen Herjedal. Skaper helt til taket, aluminiumsbenkeplate med dobbel nedfelt vask samt laminatbenkeplate på resten. Det er oppvaskmaskin, stekeovn, komfyr og kjøleskap som medfølger kjøpet. Ekstra barløsning med tre underskuffer og benkeplate som gir spiseplass for to personer med flott utsikt til beiteareal.

Vinkelstue med belegg på gulv og tapetserte vegger. Det er skyvedør i glass ut til veldig kjekk terrasse mot vest. Det er tak over hele terrassen, etter middag og kveldssol, lun solkrok, det er lagt opp stikkontakter til terrassen. Det er også satt opp en levegg som deler terrassen i to.

Underetasje: Det er en god trapp med gode trinn ned til underetasjen og det er stort vindu i trappa som gir godt dagslys. Trappa kommer ned til gang med gulvbelegg, lagringsplass under trappa og tapetserte vegger.

En bod med belegg på gulv, to doble garderobeskap og masse hylleplass og plass til å ha flere kjøleskap/fryseskap etc.

En bod med belegg på gulv, mange hyller og plass til å ha flere kjøleskap/fryseskap etc.

Kjellerstue er inntegnet som hobbyrom på tegninger og har laminatgulv og dobbelt garderobeskap. Vinduer er skiftet her.

Vindfang med egen utgangsdør til nedsiden av huset og hage. Her er det varmekabler i gulv, belegg og tapetserte vegger.

Soverom med laminatgulv, dobbelt garderobeskap og tapetserte vegger.

Soverom med laminatgulv, dobbelt garderobeskap og malt tapet på vegger.

Bad med varmekabler, belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Dusjnisje med forheng, wc, baderomsinnredning med tre underskap, høyt sideskap og ekstra speilskap med lys.

Vaskerom med belegg på gulv, utslagsvask, opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, ny varmtvannsbereder, mekanisk vifte på vegg.

 • Fiber med Altibox er innlagt.
 • Det er Leca pipe i huset, men denne har aldri vært i bruk.
 • 3 lags vindu (det står 2-lags i taksten) og skyvedør i h. etg. Vanlige vinduer i kjeller. Hovedetasjen er bygget som "passivt hus". 15 cm isolasjon i vegger er over standarden for byggeåret. 10 cm i kjeller. Dette hensyntas ikke i energiattesten da den kun tar utgangspunkt i hva som var vanlig for byggeåret. Derfor er det godt mulig at energiattesten er noe misvisende på denne boligen.
 • Septiktank er er nettopp tømt. Avløpsrør i plastikk.
 • Kommunalt vann. Vannrør i kobber.
 • Privat vei.
 • Ingen fukt i kjeller i følge takst fra 28.09.21. Hverken på bad, vaskerom eller forøvrig. Taksten fra takstmann Jonny Salomonsen fra Stord er på kr. 2 100 000 og er vedlagt salgsoppgaven.
 • I følge tilstandsrapport fra takstmann Alsaker (vedlagt) fremkommer følgende TG3 avvik:
 • Vinduer med påvist fukt/råteskader. Kostnadsestimat 50-100 000.
 • Dører: Kjellerdøren har fukt/råteskader.
 • Bad: Må totalrenoveres da det er innredet før 1997.
 • Bad: Må totalrenoveres da det er innredet før 1997.
 • Vaskerom: Må totalrenoveres da det er innredet før 1997.
 • Takstmannen skriver forøvrig om våtrommene at "de fortsatt er fungerende og sikkert kan brukes noen år til, men risiko for svikt overtas av kjøper".
 • Branntekniske forhold. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
Detaljer
 • Boligen ligger i landlig område med gangavstand til Langevåg som har butikker og ferjesamband til Buavåg i Sveio. Boligen har nydelig utsikt til grønne beiteareal for sauer p.d.d.
 • Lavenergihus / passivt hus med høyere standard og bedre byggemåte enn vanlig for byggeåret. God rapport fra takstmann!
 • Boligen inneholder vindfang, gang, bad m/dusj og wc, nyoppusset soverom m/skyvedørsgarderobe, hovedsoverom m/ innebygde skap og utgang balkong, kjøkken med fronter fra 2015, barløsning og hvitevarer som medfølger, vinkelstue m/ utg. veldig kjekk terrasse mot vest med tak over.
 • Underetasje med både innvendig trapp og utvendig inngang til vindfang. Gang, to store boder, kjellerstue m/ nyere vinduer, to soverom, bad med dusjnisje og wc samt vaskerom m/utslagsvask.
Bruksareal per etasje
 1. Etasje: 85 kvm. Kjeller: 76 kvm.
Bygningsinformasjon

Underetasje i mur. Bindingsverk i hovedetasje. Bygget på utsprengt fjellgrunn. Saltakskonstruksjon med sperrer og tekket med betongtakstein.

Innredning av kjellerstue i underetasje er ikke omsøkt og godkjent. På tegninger står det "hobbyrom".

Primærrom

Underetasje: Entrè, gang, 2 soverom, bad, vaskerom og kjellerstue. Hovedetasje: Entrè, gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 30.03.81. Før ferdigattest måtte følgende forhold utbedre: - Så snart offentlig avløpsledning er utbygd i området skal eiendommen tilknyttes denne. - Ikke utført i følge selger. - Restarbeid med utvendig puss - utført i følge selger. - Terrassedør må stenges frem til terrasse er bygget. - Dette er utbedret i følge selger.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Bømlo Vatn Og Avløpsselskap AS. Renovasjon fra SIM. Gebyrer for dette kommer i tillegg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger i landlig område med gangavstand til Langevåg som har butikker og ferjesamband til Buavåg i Sveio. Boligen har nydelig utsikt til grønne beiteareal for sauer p.d.d.

  Adkomst

  Fra sentrum følger man Vestvikvegen sørøstover (skiltet) og man tar andre avkjørsel til høyre inn Vespestadhaugen. Etter ca. 100 meter tar man av til høyre. Eiendommen ligger helt i enden av denne veien ca. 150 meter lengre nede.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 49 750,-
  • kr 63 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 053 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 456,- pr. 2021. Eiendomskatt kr. 4679,- Renovasjon og slam kr. 3836,-. 2 terminer i året. Vannavgift kommer i tillegg.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 13.05.22 og selgers Egenerklæring datert 27.05.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 12. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00077
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.