Storasundvegen 219, 4260 KARMØY

Storasundvegen 219

Karmøy
Prisantydning

3 590 000,-

 • BRA280㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1962
 • Omkostninger103 570,-
 • Totalpris3 693 570,-

Særpreget og stor murvilla med beplantet hage og nydelig utsikt til Karmsundet

Visning

tirsdag 23 august

16:30-17:30

Påmelding
Beskrivelse

Liten garasje med garasjeport under terrasse for oppbevaring. Asfaltert og belegningsstein foran inngangsparti. Trapp opp til framsiden av huset og inngangsparti skifer belagt. Stor terrasse med skifer heller over garasje og ved inngangsparti.

Bolig: Inngang til entrè med belegg på gulv. Liten garderobe og varmepumpe.

Glassdør inn til hall med trapp opp til hovedetasjen og eikeparkett på gulv og vedkamin.

Kjellerstue med heltre gulv, murt peis, varmepumpe samt brystningspanel og tapet på vegger.

Bad med belegg og varmekabler på gulv, wc, baderomsseksjon med vask, dusj nisje og inngang tilhørende bod.

Kontor/soverom/hobbyrom med teppe på gulv, tapetserte vegger og innebygd skap. Rommet er kalt for hobbyrom av takstmann. På tegninger er rommet kalt for bod og er inntegnet som samme rom som bi-inngangen.

Vaskerom med utslagsvask, belegg på gulv og godt med skapplass.

Bi-inngang med fliser på gulv og egen utgang til baksiden av huset.

Stort kjellerrom / lager med kun utvendig inngang, god takhøyde, betong (noe usikkert om dette kan være pusset hønsenetting i stedet for betong i følge takstmann) i etasjeskillet og støpt gulv.

 1. etg.: Trapp opp andre etasje til gang med eikeparkett på gulv og tapetserte vegger.

Soverom med eikeparkett, innebygd skap og egen klesbod.

Stue med nydelig utsikt sørover i Karmsundet, eikeparkett, varmepumpe, peis med innsats og skyvedør ut til hagestue.

Hagestue med skyvedører i glass og skiferheller på gulv.

Kjøkken med eikeparkett på gulv, delvis plassbygget eldre heltre innredning med laminat benkeplate og fliser over benkeplata. Det er halvannen nedfelt vask og oppvaskmaskin.

Soverom med eikeparkett på gulv og tapetserte vegger.

Dobbelt soverom med parkett på gulv, stor fastmontert garderobe og panelovn.

Lite soverom/garderoberom med åpen løsning til det doble soverommet. Eikeparkett på gulv her også. Rommet er på tegninger inntegnet som balkong.

Bad med gulvbelegg, dusj nisje, wc, baderomsinnredning og ekstra skap med ekstra benkeplate samt reflektorovn på vegg.

Loft: I gangen så er det dør til trapperom med bratt trapp opp til loft med hems med soveplass, teppe på gulv og panelte vegger.

Ekstra loftsrom som er uinnredet.

 • Gode innvendige fyllingsdører av furu.
 • Installert alarm.
 • Det er hovedsakelig eikeparkett på gulv.
 • Etasjeskiller i trebjelkelag.
 • Vannrør av kobber, synlig avløp av plast.
 • Sikringsskap med automatsikringer.
 • Panelte himlinger i kjeller. Forøvrig platet og malte himlinger.
 • Selger har ikke hatt behov for Internet, men det er mulig å bestille dette innlagt fra Haugaland Kraft.
 • Innvendig bør oppgradering påregnes.
Detaljer
 • Eiendommen ligger tilbaketrukket fra Storasundvegen på Torvastad, med nydelig utsikt til Karmsundet både i nordlig og sørlig retning. Området er perfekt for barnefamilier med barnehager, skole, kultursenter, idrettsanlegg pg lekeplasser like i nærheten. Matbutikk i gangavstand. Turmuligheter i Bjørgene med lysløype.
 • Underetasje har vindfang, hall, kjellerstue m/peis, soverom/kontor/hobbyrom, vaskerom, bi-inngang, bad og bod. I tillegg er det en utvendig stor bod / lager i enkel garasjeutførelse med god takhøyde.
 • Hovedplan med 3-4 soverom (det ene kan brukes som stort garderoberom), kjøkken, kott, bad, stue med utgang til stor innglasset hagestue. Utgang til hage fra skiferbelagt hagestue. Loft har et innredet rom med senger som er brukt som soverom og ett uinnredet rom brukt som lagerplass. Disse to rommene er ikke medtatt i arealer.
 • Tomta er nydelig beplantet med flotte trær, bedd, og plen. Hagen er inngjerdet for lune og solrike uteområder.
Bruksareal per etasje
 1. Etasje: 155 kvm. Kjeller: 125 kvm.
Bygningsinformasjon

Grunnmur og gulv i betong i følge selger, trebjelkelag og vegger i bindingsverk i tre og tegl samt saltak i trekonstruksjon tekket med teglstein.

Påbygget i 1973. Megler har kopi av tegninger både fra byggeår (datert 1960) og påbygget (datert 1973).

Taket over inngangspartiet er ikke inntegnet på tegninger mottatt fra Karmøy kommune og er ikke omsøkt/godkjent.

På tegninger mottatt fra Karmøy kommune er det inntegnet balkong der hvor det ene soverommet/garderoberommet i hovedetasjen er bygget. Denne fasade endringen er ikke omsøkt og godkjent i kommunen.

Rommet med seng på loftet er ikke omsøkt og godkjent innredet av Karmøy kommune. Soverom i kjeller er ikke omsøkt til det formål og er på tegninger godkjent til bod.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Utvendige trapper mangler rekkverk. - Bad er bygget før 1997. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000. - Vaskerom innredet før 1997. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000. - Bad innredet før 1997. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000. - Branntekniske forhold: Røykvarslere er ikke tilkoblet strømnett. Kostnadsestimat under kr. 10 000.

Hele rapporten er vedlagt salgsoppgaven og interessenter bes lese denne nøye.

Primærrom
 1. Etasje: Gang, 3 soverom, hobbyrom, bad, kjøkken, stue og trapperom. Kjeller: Entrè, hall m/trapp, kjellerstue, bad, vaskerom, hobbyrom og bi-inngang.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 30.08.1974.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vei/vann. Septiktank på naboens eiendom Storasundvegen 217 er felles med naboen og tømmes en gang i året av kommunen.

Oppvarming

Peis i stue og i kjellerstue. Vedkamin i hall. 2 stk varmepumper. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger tilbaketrukket fra Storasundvegen på Torvastad, med nydelig utsikt til Karmsundet både i nordlig og sørlig retning. Området er perfekt for barnefamilier med barnehager, skole, kultursenter, idrettsanlegg pg lekeplasser like i nærheten. Matbutikk i gangavstand. Turmuligheter i Bjørgene med lysløype.

  Adkomst

  Fra Haugesund: Kjør over Karmsund bro og ta første avkjørsel til høyre. Ta så til høyre i rundkjøringen inn på Storasundvegen. Følg veien ca 1,6km og ta til høyre i retning Karmsundet. Etter ca. 60m så er eiendommen på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et området regulert for bolig (huset og hagen) og næring (parkeringsplassen).

  • kr 3 590 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 89 750,-
  • kr 103 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 693 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 040,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 785 797,- for 2022 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Tinglyst borett skal slettes før overtagelse.

  Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Senger blir stående igjen i huset og medfølger kjøpet.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 31.05.22 og selgers Egenerklæring datert 31.05.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00119
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.