Breiborg 43/145, 4200 SAUDA

Breiborg 43/145

Sauda
Prisantydning

450 000,-

 • BRA0㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger22 570,-
 • Totalpris472 570,-

Nydelig tomt i snøsikkert område like ved Breiborgvatnet - 43/145

Detaljer
 • Ingen byggeklausul! Her står man fritt til å bestemme byggherre selv.
 • Tomta ligger fint til og det er bilvei til parkering for tomta sommerstid. Veien er stengt fra Hellandsbygd fra slutten av desember til vinterferien, ellers er veien åpen resten av vinteren opp til Breiborg. Og vinteren varer stort sett til sent mai/tidlig juni. Det er vinterstid løpende tilbud om snøskutertransport til tomtene fra Hellandsbygd.
 • Lite lysforurensning på Breiborg (kontra f.eks. Vågslid) så du ser stjernehimmelen og Melkeveien på klare kvelder/netter.
 • Mulighet for strøm til tomta i følge selger. Avløp blir privat renseanlegg. Dersom det gis adgang til å føre frem strøm, avløp og vann skal tomtekjøper ha nødvendig rett til å grave nødvendige grøfter til dette over hovedbruket.
 • I forbindelse med rensing av gråvann og brunvann vil det være nødvendig med vedlikehold. Dette gjøres av godkjent firma og hytteforeningen vil inngå årlig avtale. Inngår i statutter for hytteforeningen i følge grunneier. Megler har ikke kopi av disse.
 • Det er ikke tillatt med vannklosett. Formuldningstoalett med biologisk nedbrytning skal benyttes.
 • Vann inn er mulig å få innlagt i hytta fra eget privat borehull så lenge renseanlegg er etablert.
 • Tomtekjøper har rett til å benytte opparbeidet vei, parkeringsplass og gangstier.
 • Man kan bygge hytte med 92 kvm. BRA på èn etasje inkl. uthus. Man kan bygge uthus på inntil 12 kvm. Grunnmurshøyde på inntil 1m. Gesimshøyde på inntil 2,7m fra overkant av grunnmur. Saltak med takvinkel på 22-30 grader. Fullstendige reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.

 • Grunneier har rett til å bruke veien og andre fellesanlegg både selv og til eventuelle fremtidige tomter. Eventuelle fremtidige tomter må selv stå for kostnader til nødvendige nyanlegg så som utvidet parkeringsplass m.m. Alle som gis nevnte tilgang, unntatt grunneier selv, skal delta i vedlikeholdskostnader av fellesanleggene med sin forholdsmessige andel.

 • Dersom det oppstår konflikt mellom grunneier og hytteeiere som følge av beiting av dyr, skal gjerdeplikten påfalle hytteeierne. Reguleringsbestemmelsene har imidlertid satt forbud mot gjerder. Teknisk hovedutvalg kan likevel tillate dette etter nærmere vurdering dersom særlige grunner taler for det.
 • Felling av trær innenfor det regulerte området kan det skje med grunneiers tillatelse. Alle tomtene skal, om mulig, ha fri sikt.
 • Elektriske kabler skal legges inn via jordkabel.
 • Tinglysinger: Det er tinglyst 3 rettigheter for tomta. Det gjelder vannrett, rett til parkering, veirett og gangrett. Disse rettighetene er tinglyst i 2019 etter at tomta ble utskilt samme år. Det som er tinglyst før 2019 gjelder hovedbruket som tomten ble skilt ut fra og ikke tomta.
 • Beliggenhet

  Breiborg hyttefelt er et hyttefelt i Sauda kommune i Rogaland fylke. Breiborg har mange fine muligheter for friluftsliv både sommer og vinter! Dette er et snøsikkert område på vinteren i flotte omgivelser. Terrenget er variert, fra lette turer som passer for alle, til krevende løyper for de erfarne fjellvandrere. Sauda Skisenter ligger ca 29 km unna.

  Ellers har Sauda et fantastisk turterreng med gode fiskemuligheter. Dermed kan man ha det moro året rundt. Tomta ligger med flott utsikt og like ved vannkanten til Breiborgvatnet. Kort gåtur fra tomta til 3 andre vann, Midtvatnet, Øyvatnet og Botnvatnet. Sauda byr på mange kulturtilbud. Feks har man Saudadagene hvert år med flotte konsertopplevelser. Sauda har et mangfold av aktiviteter å by på. Her nevnes blant annet shopping, spisesteder, kino, badeland med oppvarmet basseng, pub, golfbane m.m.

  Hyttefeltet ligger omtrent 700 meter over havet. Det er i snitt 2476mm regn og snø per år i dette området. Nedbøren fordeler seg over 182 dager. Det vil si at det i snitt er oppholdsvær i 183 dager.

  Dette er et snøsikkert område på vinteren i flotte omgivelser.

  De flotte turområdene rundt Breiborg er mange og varierte. De historisk interesserte kan ta Rallarveien som går mellom Røldal og Sauda. På denne turen går du fra dam til dam i Saudafjellet slik som Rallar gjorde det når han bygget ut vassdraga i Saudafjellet. Man har hele 31 turer å velge mellom i området. Som til Svartevasselva, til Holmavatnet, flotte fosser fra Flånå og Tindatjørn, Bjørnenuten (1119 m.o.h.), Reinaskarnuten (1244 m.o.h.), Nasjonalen, Tindene med mer. Nyt utsikten over mot Holmavaten, Stovedalen, Nyggjelebeite, Skorvenutane og Skaulen. NB: Nasjonalen må ikke forveksles med turløypa av samme navn i Åbødalen! Dette er en merket og oppkjørt løype som starter ved Breiborg Fjellstove og går inn mot Breibotn. Videre dreier den til høyre (sørover) mot Tverrdalen og over Tverrdalsheia. Det er bok på Tverrdalsheia hvor man kan skrive seg inn. Herfra går turen i lett og fint terreng tilbake og ned mot fjellstova.

  Adkomst

  Fra Sauda tar man fylkesvei 520 mot Rødal. Kjør gjennom Hellandsbygd og 5 km. videre opp på høyfjellet. Ved Nøkkentjørn like før man kommer til Breiborgvatnet tar man av til venstre inn Hellandbygdvegen og følger den 500 meter til man får tomta på høyre hånd. Det er satt opp "Til Salgs" skiltet omtrent midt i tomta.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til fritidsformål.

  • kr 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 11 250,-
  • kr 22 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 472 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  Det er pr i dag ikke utregnet kommunale avgifter.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 17. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00292
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.